ToniMikaelSiivikko Sohvanpohja-ajattelija

Pitsa Polizia ilman alennusta, kiitos!

 

Tuossa taas makoilin rakkaalla sohvallani kun radiosta alkoi kuulua jotakin aivan kummallista. Poliisi pyytää havaintoja maamme taloutta uhkaavasta halvasta pitsasta. Asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisin käräytyspalveluun. Puhelin käteen ja oitis soittamaan, olenhan toki minäkin joskus syönyt sellaisen liian edukkaan pitsan.

 

Kuitenkin jätin soittamatta. Ehdin nimittäin hetken taas ajatella asiaa, köntys kun olen. Onkohan nyt salaliittoja rakenteilla tai mikä huumaavampaa, jo valmiina? Samaan aikaan kun poliisi valittaa, että reurssit eivät millään tahdo riittää ratkomaan rikoksia, keksitään tällainen hullutus joka edelleen vain kasvattaa poliisin jo ennestään kovaa työtaakkaa. Pitäisi kitkeä harmaata taloutta, turvata tavallisen kadunkulkijan turvallisuutta, ottaa huumetyypit parempaan talteen kuljeksimasta, ratsata ylinopeuksia, selvittää hirven salakaatoja, laittaa murhamiehet edesvastuuseen ja olisipa hyvä saada pontikankeittäjätkin suota kuokkimaan. Kyllä, noita kaikkia tehtäviä varten poliisi on olemassa ja noita tavalliset konstaapelit parhaan taitonsa mukaan yrittävät tehdäkin, kiitos siitä. Luulenpa, että juuri se tavallinen rivipoliisi, tutkija, siunaa itsekseen melko matalalle tällaiset pitsaoperaatioiden keksijät. Eikö todellakin olisi parempaakin tekemistä? Miksi, oi miksi, kysyy poliisi ja niin kysyy kyllä poliisin palkan maksava veronmaksajakin.

 

Niin mitähän nyt oikein ajetaan takaa? Voisiko kyseessä olla tosiaankin salaliitto? Johtaako jutun juuret korkeammalle kuin pelkkään poliisiin? Onkohan kokoomuslaisella sisäministerillä sormensa pelissä? Näin yritetään kenties vetää huomiota pois sellaisista muista hämärähommista, jossa on kyse paljon enemmästä kuin muutamasta pitsasta? Jospa sisäministerin hyvä puoluetoveri Alexander on vihjaissut, että pannaampas nyt huomiota muualle. Meinaan, samaan aikaan toisaalla yritetään laittaa osakkeiden omistuksia piiloon yms. Jotenkin vaan maistuu se kuvio paljon hämärämmältä kuin maistuu pitsa halvalta.

 

Vai voisiko tässä olla kyse pakolaisista? Ovathan pitsapaikat Suomessa suurelta osalta ulkomaalaistaustaisten omistuksessa. Oletteko koskaan ajatelleet, kuinka paljon pitsa, tuo kansallisruokamme, maksaisikaan jos sitä myisivät suomalaiset yrittäjät? Paljon, on vastaus. Mistähän tämä taas voisi johtua? Voisiko mitenkään olla mahdollista, että se ulkomailta tänne tullut kaveri, joka on laittanut pystyyn pitserian siihen ostarin nurkalle, ei olekaan niin rahalle ahne kuin olisi hänen suomalainen kilpaveikkonsa? No, oli miten oli, nyt kenties, siis kenties, joku on oivaltanut laittaa pitseriat ahtaalle. Joku on ehkä ajatellut viisaudessaan, että kun pitserian pito on hankalaa, ei Suomi enää kiinnostakaan pakolaista kohdemaana? On kyllä todella kaukaa haettua mutta eipä olisi ensimmäinen kerta kun tällaisia aivopieruja päästellään täällä pohjantähden alla. Suomalaiselle taitaa vain olla liian vaikeaa uskoa, että jotakin voi myydä pienellä katteella.

 

Uusi uljas hallituksemme johtajansa Juhan johdolla, on julkaissut näitä kärkihankkeita. Tästä pitsahommasta ei sen yhteydessä olla ainakaan julkisuudessa puhuttu mutta ehkäpä ei olla vain uskallettu. Muutenkin kun on kaikkea hölmöä tullut jo tehtyä. Hallituksen puheisiin jos on vähääkään uskominen, ajaa se yrittäjien asiaa koettamalla helpottaa kaikkea byrokratiiaa sun muita juttuja. Jos tämä poliisin pitsahanke on yrittämisen kärkihanke niin olkoon. Järkihanke se ei ainakaan ole.

 

Hallitus ei ole poliisi ja poliisi ei ole hallitus. Tietänevätkö edes toistensa olemassaolosta?

 

Sitä minä vaan, että pientä rajaa tähän hommaan. Ulkona kulkee vapaina oikeitakin rikollisia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat